9 Ağustos 2014 Cumartesi

BİR SABAH UYANACAĞIZ SÜPER DEVLETİZ



Bizi öylesine uyuttular ki kafamızı çalıştırmadan, kendimiz çalışmadan hep bir şeyler olunur sandık. Olmayan savaşları okuduk, olmayan zaferlere sevindik. Biz muhteşem yüce bir ırka mensuptuk çünkü. Hangi ırktı bu peki?

Bizim doğuştan taşıdığımız özelliklerin var olduğu bir ırk değildi bu. Ucube bir anlayışın ürünü olan hani birimizin dünya ya bedel olduğu saçma bir Türklük anlayışı. Şöyle bir ayağa kalksak dünyaya hâkim olacağımız bir ruh hali. Hâlbuki Kuran da hiç üstün ırk yoktu. Üstünlük Allah’a olan yakınlıktaydı.

Doğuştan var olan özelliklerimiz dizayn eden güç din anlayışımızı da düzenledi. Müslümanlık budur dedi. Bizde öyle Müslüman olduk. Şimdi onların bize verdiği din ve ırk anlayışımızla biz sabah süper bir güç olarak uyanacağımıza inanıyoruz. Doğru bir tarih ve din bilgisi verilse dünyayı doğru okuyacak bunun gerçekleşmeyeceğini bilecektik. Dünya satrancında oyunu almanın kuralının akıllı olmak ve çalışmaktan geçtiğini bilecektik.

Bölge kaynıyor, her tarafımızda kan ve gözyaşı var. Bizde yok mu? Biz 30 yıldır kan ve gözyaşı içindeyiz. Olayları doğru okuyamıyor anlamıyoruz, anlamayınca da almanın Alman, ingilizin İngiliz, fransızın Fransız hatta kürdün Kürt olduğu yerde ben Türk olamıyorum. Türk Türklüğünden,  Müslüman müslümanlığından habersiz. Türke türk olmayı, kürde kürt olmayı yasaklayanların, şehit verdiğimiz vatan evlatları olmadığını bilmiyor kimse.

Yüce kitabımızda bize anlatılan doğru bir Allah inancından habersiz olan muhafazakâr, dindar dediğimiz kesim, haliyle onun anlattığı insan olgusundan da habersiz. İnsan hayatı kutsaldır deyişi ile “haksız yere bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir” ayeti arasındaki bağı kuramadığından teröriste bile hak verir duruma gelmiştir. İnsan hayatı kutsal ya.

Temcit pilavı gibi önümüze her durumda Uludere’yi indiriyorlar. Aralık 2011 Uludere olayı. Peki, 1993 yılında 33 er şehit edildiğinde Uludere mi vardı. Aralık 2011 yılına gelinceye kadar geçen sürede verdiğimiz şehitlere hangi Uludere olayı bahanedir? Kürtün yaşama hakkı kadar türkün yaşama hakkı yok mu? Her fırsatta kürdün yaşadığı sıkıntıları anlatırken, birinin ağzından yanlışlıkla bir Türk lafı çıksa hemen ırkçılıkla suçlamak nerede yazıyor. Siz hangi Allah’a inanıyorsunuz? Kuran’daki Allah böyle demiyor.

Eğer dinini öğrenmezse insan, birilerinin anlattığına inanır ona “din” der. Kemalistler dinsizliği din olarak anlattı ve onu aldı insanlar. Başka din mensupları gibi yaşadık adına Müslümanlık dedik. Gerçek dini yasakladılar sesimizi çıkarmadık, çünkü asıl dinin yasaklanan olduğunu bilmedik. Çocukların Kuran okumasına yaş sınırı konuldu sesimiz çıkmadı. Çünkü Kuran okunmasa da olur. Biz müslümanız ya. Müslümanlık laikliktir. İslam’ın esaslarının Kuran da yazılı olduğunun farkına bile varmadık.

Bazıları laiklik yutturmacasına inanmadı ama başkalarının verdiklerini yuttu. İsrailin katliam yaptığına inandığı gibi pkk denen terör örgütünün katliam yaptığına inanmadı. Kuran da yazıyor ya W ve Q harfi için öldürmek haktır diye.

Bir başkası çıktı “semavi dinler” dedi. Hani Yüce Allah her peygamberle ayrı bir din göndermişti ya. Adına din denilen diğer inançlara saygılı ve hoş görülü olmamız öğüt verildi. Evet, İslam inanmayana bile saygıyı tavsiye ediyor ama din bir tanedir diyor. Hac suresi 78 nci ayette “O,gerek daha önce(gelmiş kitaplarda) gerekse bunda (Kuran’da) size ‘Müslümanlar’ adını verdi” deniyor. Bu ayetten haberimiz olmadığı için Hıristiyanlık ve Musevilik Allah tarafından gönderilen dindir dedik hoş görüsüzleri hoş görü ile kabul ettik.

Aslında haçlı seferlerinden bu yana yapılan savaşların altında din olgusunun yattığını anlamadık. Arzı Mevud nedir? Ortadoğu ya İsrail denen bir devlet neden yerleştirildi? Kimsenin bizim Türklük veya Kürtlüğümüzle ilgisi yoktu. Maksat Müslümanların bir arada durmasını engellemekti. Bunu hem dini baltalayarak hem ırk ayrılıkları ile sağladılar ayılmadık.

Olur ki insanlar ırk safsatasını yutmazsa diye bir de mezhepçiliği çıkardılar. Sümen altında bir de Alevilik hazır tutuluyor. Hani beni Hz. Hüseyin’i katletmekle suçlayan insanlar.656 yılında benim gerçekleştirdiğim benim sorumlu olduğum bir olay.

 İslam’a karşı kurulan bu tuzakları görmediğimiz için bu yabancı tezgâhların içimizde uygulayıcılarının farkına varmadık. Bu uygulayıcıları bizden zannettik makbul insan olarak aldık. Söylediklerine inandık. Onlarda şımardıkça şımardı.

Her akşam ağzımız açık televizyonlar karşısında bunların yalanlarını dinledik. Politik gelişleri kendi pencerelerinden anlattılar. Söylediklerine inandık. Bilemedik bunların çoğunun dönmeyen dönmeler olduğunu. Sermaye piyasasının, sanat dünyası denen soysuzluğun, bunların bizi yozlaştırma ve ayrıştırma çabası olduğunu göremedik. Hepsi sıkı Kemalistlerdi.

Hristiyanlık ve Musevilikten sonra nur topu gibi bir dinimiz daha oldu Kemalizm. Ne hikmetse çoğu bu dönmeyen dönmelerdi. Birde bizim Kuran’dan habersiz kitapsız Müslümanlar. Onların iki dini birden vardı.Hem Müslümanım hem Kemalistim dediler. Nasıl bir şeyse?


Türk olduğunu söyleyip aydınlık gazetesini referans alan Brand ları Özkök leri okuyan milliyetçi kardeşlerimde bilmeli ki; daha önce size tuzak kuran bu insanlar yine tuzak kuruyorlar. Dün sizi sevmeyen bu gün neden sevsin?Apo denen bebek katiline parti başkanlığını uygun gören zihniyet bu dönmeyen dönmeler işte.

Şimdi sorsam bir Müslüman kardeşime Peygamber efendimiz (sav) hangi kabiledendi? Hemen cevap verecek Kureyş diyecek. Peygamberimin ırkına bakmadan O’nun yolunda değil miyiz? Demek ki önemli olan dinimizdir bizi bağlayan. Peki, bende Türk denen kavme mensubum desem ırkçı mı oluyorum?

Şimdi ey Müslüman! Eğer uyanık olmazsan ülke bölünmeye doğru gidiyor. Kitabını okumaz, gerçek dinini öğrenmezsen Türk Kürt kavgaları içinde hayalini kurduğun özgür devletine, Barzani’nin kürdüstanında onu kölesi olarak devam edersin. Bizlere kıldığımızı sandığımız namazı evimizde bile kıldırmazlar, benden söylemesi.


23.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder